Meniu Închide

Ai încredere în tine

Pentru tinerii NEETs Constanta

Cu siguranță îți dorești o mulțime de lucruri și dacă ai între 16 și 29 de ani și ai întrerupt școala, acum ți se pare greu, aproape imposibil să reușești să ai tot ce își dorești. Nu putem să îți spunem că totul va minunat peste noapte, dar te putem încuraja să speri că situația se poate îmbunătăți și că te-ai simți mai bine dacă ai câștiga mai bine și dacă ai lucra mai aproape de casă. Și îți putem arăta și cum putem face asta împreună.

Ca beneficiar în proiectul „Pentru Tinerii NEETs Constanța” ai acces la o multitudine de servicii gratuite, construite special pentru tinerii ca tine, menite să te ajute să ai o nouă calificare profesională, să te cunoști mai bine și să poți avea întâlniri cu angajatori din zona în care locuiești. Acestea s-ar traduce în consiliere, orientare, formare și mediere profesională.

Vei avea întâlniri cu specialiști care te vor ajuta să își cunoști punctele forte și aptitudinile, să știi ce vrei și ce nu vrei să faci, și, cel mai important, ce anume poți. Să știi ce așteptări ai de la viitorul tău loc de muncă, de la șefi și colegi.

Dacă te vei putea angaja undeva aproape de casă, te vei simți mai confortabil la sfârșitul zile, pentru că nu vei mai fi nevoit să parcurgi un drum foarte lung până la locul de muncă, reușind la sfârșit de lună să economisești și bani, pe care astfel îi poți direcționa și rezolva o altă nevoie presantă

Am pregătit pentru tine o serie de recomandări de cursuri câteva pentru a te ajuta să decizi către ce calificare te îndrepți:

  1. Curs îngrijitor spații verzi
  2. Curs lucrător pensiune turistică
  3. Curs lucrător în comerț
  4. Curs lucrător pensiune agroturistică
  5. Curs competențe antreprenoriale

Dacă te-ai oprit la 4 clase, atunci cursul de îngrijitor spații verzi este potrivit pentru tine. Vei învăța cum se face pregătirea locurilor de grădinărit și a terenurilor folosind unelte manuale și mașini simple. Vei putea planta și transplanta plante lemnoase și erbacee. Vei ști cum să amenajezi grădini și spații verzi și cum să le menții frumoase și sănătoase pe tot parcursul anului.

Dacă te-ai oprit la 8-10 clase, atunci te poți orienta către cursurile de lucrător în pensiune turistică, lucrător în pensiune agroturistică sau lucrător în comerț. După absolvirea cursurilor vei stăpâni abilități precum lucrul în echipă, comunicarea cu clienții, aplicarea normelor din domeniu, pregătirea spațiului pentru primirea clienților, asistarea clienților fie pe durata sejurului, fie pentru vânzare, asigurarea securității clienților și a bunurilor și altele necesare și utile.

Cursul de  lucrător în pensiune agroturistică te ajută, în plus, să ai cunoștințe de executare a lucrărilor de întreținere a gospodăriei agroturistice, precum și de pregătire a preparatelor culinare simple.

Dacă ai absolvit 12 clase, te poți înscrie la cursul de competențe antreprenoriale, la finalul căruia vei putea aplica pentru demararea unei afaceri în județul Constanța. Vei înțelege cadrul legislativ, obligațiile fiscale, managementul riscului, managementul calității, planificarea financiară, activitățile de marketing, comunicarea în afaceri, tehnici de negociere și multe alte informații utile. Vei învăța cum să creionezi un plan de afaceri și îl vei putea înscrie în concursul ce îți va aduce subvenția de 48.751 lei pentru a demara o nouă afacere în județul Constanța.

Înscrie-te în proiect și spune-ne care dintre acestea ți se potrivește cel mai bine.

Sună acum!