Meniu Închide

Consilierea profesională

Pentru tinerii NEETs Constanta

Prin înscrierea în proiect ai avantajul de a beneficia de informare, consiliere și orientare profesională în vederea obținerii de competențe necesare adaptării și integrării pe piața muncii din zona ta de reședință, precum și de mediere în întâlnirile cu reprezentanții firmelor care au locuri de muncă în zona ta.

Orientarea și consilierea profesională sunt asigurate de către o echipă de specialiști ce te va ajuta să identifici și să îți dezvolți competențele profesionale, astfel încât să poți să aplici cu succes pentru un loc de muncă ce ți se potrivește. Ei vor urmări în evaluarea ta atât educația și aptitudinile, cât și dorințele tale și un domeniu de activitate care să se potrivească personalității tale.

În situațiile în care îți este necesar, consilierii îți vor recomanda unul dintre cursurile gratuite de formare profesională din cadrul proiectului. Acestea îți vor permite creșterea pregătirii profesionale în acord cu piața muncii din județ, mai multe șanse în obținerea unui loc de muncă, precum și o mai bună stimă de sine ca urmare a obținerii unei noi calificări, respectiv a unui succes din punct de vedere profesional.

Vom construi împreună un plan individual de acțiune prin care te vom ajuta să îți identifici punctele forte și calitățile, abilitățile și competențele care te vor ajuta să te integrezi pe piața muncii. Acesta va fi realizat special pentru tine și raportat la nevoile tale personale.

Consilierea este un proces de dezvoltare și putem spune că persoanele consiliate progresează prin experiențele acumulate în cadrul acestui proces. În cadrul sesiunii de consiliere individuală, vei avea un mediu sigur pentru a te descoperi și pentru a conștientiza impactul demersului, ceea ce va conduce, în cele din urmă, la creștere personală și profesională.

Întrebările sunt special selectate pentru a te ajuta să te cunoști mai bine:

Vei reuși să evidențiezi:

 • abilitățile tale,
 • ce știi să faci cel mai bine,
 • cum lucrezi cu alți colegi,
 • cum găsești rezolvări la problemele care apar,
 • cum interacționezi cu oamenii noi.

Vei identifica ce anume îți dorești din punct de vedere profesional pe termen scurt și pe termen lung și ce ai de gând să faci pentru a atinge aceste obiective.

Îți vei putea imagina:

 • viitorul tău loc de muncă,
 • ce meserie ti-ar plăcea să ai,
 • în ce domeniu/ domenii ai vrea să lucrezi,
 • ce meserii ți s-ar potrivi,
 • cum ai vrea să fie colegii/ colegele tale,
 • cum ai vrea să fie șeful/ șefa ta.

Pornind de la planul individual de acțiune, specialiștii noștri te vor ajuta să identifici următorii pași în direcția unui loc de muncă în domeniul care ți se potrivește cel mai bine. Atunci când îți sunt de folos, îți vor recomanda și cursurile gratuite de formare profesională pe care le poți face ca beneficiar al proiectului.

Calificările obținute în urma cursurilor îți sporesc șansele de obținere a unui loc de muncă și, implicit, soluționarea problemelor financiare cu care te confrunți.

Poți consulta chiar tu toate cursurile disponibile în proiect. Le găsești pe site în secțiunea Cursuri.