Meniu Închide

Cum te ajută consilierea și medierea profesională să obții un loc de muncă

Pentru tinerii NEETs Constanta

Specialiști în îndrumare profesională te vor ajuta, gratuit, să îți descoperi și să îți dezvolți competențele profesionale, astfel încât să poți să aplici cu succes pentru un loc de muncă ce ți se potrivește. Ei vor urmări în evaluarea ta atât educația și aptitudinile, cât și dorințele tale și un domeniu de activitate care să se potrivească personalității tale.

Un prim rezutat va consta în crearea unui plan individual de acțiune realizat special pentru tine și raportat la nevoile tale personale. Acesta îți va identifica punctele forte și calitățile și va scoate în evidență calificările care te vor ajuta să te integrezi pe piața muncii.

Prin orientare și consiliere profesională vei primi recomandări pentru locurile de muncă pentru care te încadrezi și cursurile gratuite de formare profesională din cadrul proiectului. Acestea îți dau mai multe șanse în obținerea unui loc de muncă, prin dobândirea unor calificări cu cerere mare în județ.

Ne dorim să ai încredere în tine, în abilitățile și calificările tale, iar acțiunile ce vor fi implementate sunt gândite să te susțină pe drumul pe care l-ai ales. Echipele de consilieri și experți te vor ajuta la fiecare pas prin serviciile specifice fiecărei etape prin care treci.

Consilierea este un proces de dezvoltare și putem spune că persoanele consiliate progresează prin experiențele acumulate în cadrul acestui proces. În cadrul sesiunii de consiliere individuală, vei avea un mediu sigur pentru a te descoperi și pentru a conștientiza impactul demersului, ceea ce va conduce, în cele din urmă, la creștere personală și profesională.